Empordà, 04-08-2014
 
Un magnètic Jonas Kaufmann sedueix el Festival de Peralada
 
El reconegut tenor alemany ha interpretat àries de Verdi i Wagner, mostrant el seu ampli repertori, domini vocal i expressivitat
 
mit Video (leider nur in mono mit einem Kanal)
 
El reconegut tenor alemany Jonas Kaufmann no ha defraudat el seu públic aquest diumenge al Festival Castell de Peralad. Durant el concert ha interpretat algunes de les peces més representatives de la seva trajectòria, tot mostrant la seva evolució artística. Aquesta és la segona vegada que el "tenor del moment" - tal i com asseguren alguns crítics- trepitja l'escenari de Peralada. L'espectacle, un dels plats forts de l'edició d'enguany, ha exhaurit les 1.800 entrades disponibles. La nit ha començat amb els compassos de l'Orquestra de Cadaqués i s'ha anat intercalant amb la veu de Kaufmman. El públic, dempeus, ha aplaudit fervorosament el tenor, que ha fet quatre propines.

La nit ha començat de la mà de l'Orquestra de Cadaqués amb els sons de l'obertura de 'Le Cid'. Durant tota la nit, l'orquestra empordanesa ha anat acompanyant el reconegut tenor i s'ha intercalat amb les seves obres. Durant la primera part del concert, Kaufmann ha repassat algunes àries de Verdi com 'Lo l'ho perduta...Io la vidi' de 'Don Carlo' o 'Ah si, ben mio', d''Il Trovatore'. Unes peces amb un punt més alegre i melodiós que han animat al públic que, al final de l'espectacle, s'ha bolcat en aplaudiments, xisclets i crits de 'bravo'.

La segona part del concert ha girat al voltant de Richard Wagner, amb obres com 'Ein Schwert verhiess mir der Vater' de 'Die Walküre' o 'Amfortas! Die Wunde!" de Parsifal. Unes peces que han servit per demostrar, un cop més, el gran domini vocal, l'expressivitat i els dots d'actor que han catapultat aquest artista a la primera línia de l'escena lírica actual. La majoria dels assistents han destacat la presència, el posat del tenor alemany i la seva capacitat per plasmar les emocions que es narren en les obres musicals que ha interpretat.

El públic no ha deixat d'aplaudir ni un sol moment fins que el cantant ha ofert quatre propines: 'Donna non vidi mai' de 'Manon Lescaut' de Puccini, 'Lamento di Federico' de 'L'arlesiana' de Cilea, 'Gern hab ich...' de 'Paganini' i 'Dein ist mein...' de 'Das Land des Lächelns', les dues últimes de l'obra Léhar. A canvi, el tenor s'ha emportat un rosa i un peluix que alguns espectadors han llançat a l'escenari. En definitiva, el tenor ha interpretat un programa complet -que ha durat unes tres hores- i on s'han pogut sentir peces de Jules Massenet o Georges Bizet. Un repertori amb el qual ha volgut mostrar els seus darrers èxits i la seva evolució artística. Fins ara, Kaufmann és un dels artistes més sol·licitats pel seu domini del repertori italià, francès i alemany.

Després de la seva actuació, l'artista ha sopat amb els fundadors del Festival Castell de Peralada. Aquest dilluns a les nou del matí marxarà cap a Sidney, a Austràlia. Aquells que no han pogut assistir a Peralada aquesta nit no han de desesperar-se perquè el tenor té previst tornar a Catalunya, a l'octubre, amb un recital de lieder al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

El concert d'aquest diumenge és el segon que realitza a Peralada en els darrers dos anys. Aquest cop, el tenor ha tornat a trepitjar els escenaris empordanesos després de passar per alguns dels més importants del món com els de Viena, París, el MET o l'Scala.

El concert ha omplert de gom a gom el Festival Castell de Peralada amb totes les entrades exhaurides i més de 1.800 espectadors. Entre ells, hi havia el president de la Generalitat, Artur Mas; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el conseller d'Empresa, Felip Puig; el director del Teatro Real de Madrid, Joan Matabosch o el tenor Jaume Aragall.


 
 
  www.jkaufmann.info back top